Parrasvaloissa Joni Koskinen: “Huolto- ja käyttöönottopalvelumme ovat uniikkeja – globaalistikin”

Valmistajan vastuu paloautosta ei pääty takavalojen kadotessa, oikeastaan päinvastoin – siitä Customer Service Manager Joni Koskisen työt vasta alkavat. Hän aloitti koulun jälkeen Vemalla huollon sähköasentajana, ja 25 vuodessa on kasvanut niin yritys, mies kuin maailmakin. Reissupäiviä on parhaimmillaan tullut vuodessa 200, nykyisin luku keikkuu satasen molemmin puolin. 

– Ongelmien ratkaisu ja asiakkaan auttaminen on työssäni parasta. Lisäksi saan toimia teknisten laitteiden parissa, joita maailmassa meidän lisäksemme valmistaa vain muutama yritys. Se pitää mielenkiintoa yllä yhä vuosienkin jälkeen, Koskinen pohtii.

Vema-uransa aikana hän on ehtinyt toimimaan mm. huollon työnjohtaja sekä after sales managerina useamman vuoden.

– Tällä hetkellä vastaan koko jälkimarkkinapuolesta. Tontilleni kuuluu kaikki mahdollinen, mitä tapahtuu myynnin jälkeen ja oikeastaan vähän jo sitä ennenkin. Eli käymme määrämaassa perehdyttämässä asiakkaan uuden laitteen saloihin, huollamme, vastaamme teknisestä tuesta, toimitamme varaosat ja välillä toimimme myös myynnin apuna edustustehtävissä, Koskinen kiteyttää ja jatkaa.

– Meitä on vain kourallinen kavereita, joiden ammattitaidolla katetaan käytännössä koko maapallo. Tähän työhön ei ole olemassa valmista koulutusta, vaan kokemus karttuu tekemällä. On hyvä olla avoin oppimaan ja osata vähän kaikenlaista, kuten hydrauliikkaa, sähköä sekä mekaniikkaa, kertoo Turun “tekun” teknikkopuolelta aikoinaan valmistunut Koskinen.

Paloautot ajavat Suomea maailmankartalle

Viime aikoina kotimaan kauppa on yltänyt yllätyslukuihin, vaikka pääsääntöisesti suurin osa Kaarinassa valmistuvista Veman paloautoista lähtee vientiin. Euroopan markkina-alue on tullut Koskiselle tutuksi, samoin Aasia. Lähi-idässä uusina maina tulee olemaan mm. Qatar ja Kuwait.

– Osassa Kiinan kaupungeista olo on kuin menisi tuttuun naapurikylään. Tämän vuoden puolella NRG:n ovet ovat avautuneet myös Latinalaiseen Amerikkaan. Uudet kohteet vaativat käytännössä vuosien koulutuksen ja tuen, jotta paikalliset edustajat pystyvät toimimaan siellä itsenäisesti. Toisaalta olen pistänyt merkille, että palomies on palomies missä päin maailmaa tahansa – kaikissa pelastuslaitoksissa arvostetaan yhtä lailla, että ongelmat saadaan ratkaistua ja tulipallot sammutettua mahdollisimman nopeasti.

Virtuaalilaseissa viankorjauksen tulevaisuus   

Aikataulutus ja työkuorman sovittaminen kalentereihin asettavat Koskisen työn suurimmat haasteet. Myös arjen uusia apuvälineitä ja virtuaalikoulutuksen mahdollisuuksia kehitetään jatkuvasti.

– Korona-aika haastoi meidät löytämään ratkaisuja, joiden avulla pystymme määrämaissa toimimaan edustajiemme etäkäsinä. Yhtenä tulevaisuuden ratkaisuna olemme kokeilleet real time -virtuaalilaseja, joissa kamera asettuu ohimolle ja näyttö silmän alle. Näin voimme reaaliajassa nähdä, mitä edustajamme on tekemässä ja tarvittaessa samalla myös neuvoa häntä.  

Ei keskeneräisyydellä, kyllä mökkeilylle

Luotettavat ja innovatiiviset huolto- ja käyttöönottopalvelut ovat asiakkaille NRG:n arvostetuimpia kilpailuvaltteja.

– Uskon, että jälkimarkkinatiimin kesken vallitseva hyvä yhteistyö ja keskinäinen huumori välittyvät positiivisesti myös asiakkaillemme. Customer service managerina pyrin itse laittamaan teot sanoiksi ja olemaan aikaansaava. Haluan välttää puolivalmista tai sitä, että asiat jätetään keskeneräisinä roikkumaan.

Eivätkä Koskisen puntit jää roikkumaan salinkaan puolella. Miehellä on nimittäin tapana startata työpäivään fillaroimalla 18 kilometrin työmatka ja perään salitreenit päälle. Vapaa-ajan prioriteetti numero yksi kuuluu omalle perheelle.

– Minulla on 3-vuotias poika, ja aina mahdollisuuksien mukaan suuntaamme nauttimaan mökkeilystä Rymättylän saaristoon, Koskinen päättää hymyillen.

Sytyttikö? Sammuta tiedonjano ja tutustu uniikkiin toimitusjärjestelmäämme, joka kattaa kaikki vaiheet ensimmäisestä yhteisestä tapaamisestamme aina tuotteen luovutukseen sekä ylläpitoon.