Esittelyssä Katja Pesu: “Tuotantoketjun onnistuminen on koko organisaation vastuulla.”

Uudessa blogisarjassamme nähdään paljon punaista ja paloautoja, mutta kurkistetaan myös huikeiden ammattilaistemme arkeen ja kiivetään kiinnostaville työpöydille. Ensin Sauruksen ja nykyisin koko NRG:n osto- ja materiaalihallinnosta vastaava Katja Pesu on vakuuttunut Lean-ajattelusta, jonka mukaan laadukkaan tuotannon takaaminen on koko organisaation asia. 

Ota mielenkiintoinen haastattelu haltuun! Samalla kun tutustut Katjaan ja multitaskaajan työnkuvaan, avaamme myös talomme tapoja sekä tavoitteita toiminnan kehittämiseksi. 

Minkälainen koulutus- ja uratausta sinulla on?

Olen 44-vuotias neitokainen ja pitkään erilaisissa oston tehtävissä työskennellyt ammattilainen. Taskussa minulla on teknikon koulutus, jonka lisäksi olen täydennyskouluttanut itseäni erilaisten ostolle räätälöityjen opintojen kautta.

Ennen palo- ja pelastusalaa toimin monta vuotta traktoreiden parissa Valtralla vastaten eri tuoteryhmistä sekä kansainvälisestä hankinnasta. Tein yhteistyötä eri sidosryhmien kehityksen, laadun sekä materiaalisuunnittelun parissa parhaan mahdollisen toimittajavalinnan saavuttamiseksi. Työ oli hyvin hektistä, silti äärimmäisen opettavaista, ja ammensin siitä tärkeää kokemusta nykyistä toimenkuvaani ajatellen. 

Valtralla tutustuin Lean-ajattelumalliin, jonka mielestäni pitäisi ohjata koko yrityskulttuuria: osto ei vain osta, eikä tuontanto vain valmista – onnistuminen ja ongelmien laadukkaat ratkaisut kuuluvat koko organisaatiolle. Myös sidosryhmien päätökset sekä hyvä ja syvä yhteistyö on merkittävässä roolissa tuotantoketjun kokonaisuuden kannalta. 

Mitä osto- ja materiaalihallinnosta vastaavan työ pitää sisällään?


Käyn yhteistyössä organisaation muiden osastojen kanssa päivittäin läpi, että toimittajakenttämme toimii ja osat saapuvat ajallaan tuotantoon. Tämän lisäksi seuraamme tilaus- ja toimitusketjun tilannetta, jotta ajoneuvot valmistuvat sovitussa aikataulussa. Meillä on myös käynnissä useita merkittäviä sisäisen logistiikan kehitysprojekteja, jotka vaikuttavat tulevaisuuden hankintoihin sekä toimittajiin. Esimerkiksi kartoitamme koko konsernin yhteisiä hankintalähteitä synergiaetujen saavuttamiseksi. 

Se, mitä tein ensin Sauruksella laajentui nyt keväällä uuden toimenkuvani myötä koskemaan koko konsernia. Eli käytännössä lähdemme NRG-perheen kanssa toteuttamaan samoja asioita projektinhallinnan, päivittäisjohtamisen sekä aikataulutuksen kehittämiseksi. Tämä on todella mielenkiintoinen aihe, kun uusia työkaluja ja toimintamalleja laajennetaan koko organisaatiolle.

Toiminnan ohjaamisen lisäksi teen operatiivista ostamista omilta vastuutoimittajiltani. Minulle on tärkeää, että säilytän hyvän “näppituntuman” käytännön tilasta. Kun toimintaa uudistetaan, on entistäkin herkemmällä korvalla kuunneltava, miten materiaalinkäsittelijämme sekä tuotannon väki pärjäävät. On selvää, että muutokset vaikuttavat arkeen – ja onnistuessaan ne tukevat niin työssä viihtymistä kuin hyvinvointia.  

Asioita, jotka löytyvät työpöydältäsi juuri tällä hetkellä?

Pääasiassa Vema Liftiin liittyviä hankkeita: olemme esimerkiksi aloittaneet projektiaikataulutuksen kehittämisen, jolla varmistamme ajoneuvojen laadukkaan luovutuksen aikataulussa. Pyrimme myös hyödyntämään Sauruksella jo käytössä olevia päivittäisjohtamisen malleja, ja niiden kautta saavuttaa parempaa läpinäkyvyyttä sekä tulosta  koko organisaation tasolla. Tavoitteena on syvempi yhteistyö eri toimintojen välillä Lean-kulttuuriin nojaten.  

Massa- ja prosessiajattelu on uutta, joten toimintatapojen muutos vie aikaa. Olemme kuitenkin päässeet upeasti eteenpäin – tärkeintä on, että arvokkain voimavaramme, eli henkilöstö, pysyy muutoksessa mukana ja asiat etenevät luottavaisessa ilmapiirissä.

Minkälaisia ominaisuuksia työssäsi vaaditaan?

Sanoisin, että hyvää paineensietokykyä ja multitaskausta: taitoa hallita sekä edistää useita asioita yhtä aikaa. Pitää myös priorisoida omaa ajankäyttöä, vaikka kauha monessa sopassa onkin.

Yhtä tärkeiksi arvotan empatian ja kuuntelutaidon. Niiden avulla ja opettamana huomaan näkeväni paljon laajemmin – enkä vain oleta asioita, jotka eivät olekaan realistisia. Toki tarvitaan myös päättäväisyyttä edetä kohti maalia, vaikka asiat olisivat joskus vaikeitakin. 

Mikä on työsi parasta tai haastavinta antia? 


On ihan paras tunne, kun saa luovutettua projektin asiakkaalle aikataulussa – tietäen vielä tuotteidemme käytön, mikä antaa asialle erityisen lisän. Nautin myös toiminnan mittaamisesta numeroiden kautta ja koen onnistuneeni, jos esimerkiksi varaston arvoa saadaan alas kehittämällä projektiaikataulua sekä materiaalisuunnittelua. 

Sisäisesti haastavinta on taas kehitystoiminnasta viestiminen ja tietoisuuden lisääminen: miksi asioita muutetaan, ja mitä muutoksilla saavutamme. Toivottavasti onnistumme tässä koko ajan paremmin. Myös toimitusketjun muuttuva tilanne, yllättävät komponenttipulat ja muut koronan jälkimaininkien vaikutukset eivät ole poistumassa vielä tänä vuonna. 

Miten NRG:n tiimipeli toimii?


Päivittäisjohtamisen kautta meille on syntynyt läpinäkyvä ilmapiiri sekä avointa yhteistyötä, jossa kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja priorisointi on helppoa. Myös materiaalihallintoon liittyvät toiminnot ovat lähentyneet ja tiimiytymisen myötä asioita on aikaisempaa vähemmän yksittäisten henkilöiden takana, eli keinot tuuramiseenkin alkavat löytyä. 

Koemme, että uudet toimintatavat ovat selkeyttäneet prosesseja ja muutosta parempaan tapahtuu. Vaaditaan kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä vielä on monta asiaa taklattavana ennen kuin voimme sanoa olevamme tahtotilassa. 

Kolme sanaa, joilla kollegasi kuvailisivat sinua?

Olen aikaisemmin toiminut asiantuntijarooleissa, enkä ole edes tunnistanut, että esimiestyö voisi olla luontainen vahvuusalueeni. Saamastani palautteesta päätellen olen onnistunut siinä vähintään kohtuullisesti: olen kuunteleva ja otan toiset huomioon. Lisäksi minua kuvataan luotettavaksi ja puoleeni käännytään, kun halutaan saada asiat rullaamaan. Rohkenen tehdä aloitteita ja nostaa haasteet pöydälle, vaikka valmista pakettiratkaisua ei olisi heti tarjolla.

Mistä haaveilet työssäsi tällä hetkellä?

                         
Minulla on palava halu viedä NRG:tä eteenpäin, sillä näen kaikissa yrityksissämme valtavasti potentiaalia. Haaveilen, että saamme toiminnallisia prosesseja sekä kulttuuria kehitettyä vielä vahvemmin Lean-ajatusmallin mukaiseksi. Tällä on merkittävä vaikutus tuottavuuden kehittämiseen sekä työhyvinvointiin, joka on koko muutoksen läpiviennin keskiössä – sekä varmistamassa sen onnistumisen.

Pikakatsaus pelastusalaan, mitä on pinnalla tai tulossa?

Sote tuo muutoksia myös pelastusalalle, ja uusien hyvinvointialueiden myötä pelastajien tarpeet voivat muuttua merkittävästi: alueet laajenevat, mutta vasteajoista on pidettävä kiinni. Tämän seuraksena tarvitaan mahdollisesti uusia ajoneuvotyyppejä, kuten nopean toiminnan kevytajoneuvoja. 

Uskon myös, että autojen sisällöt sekä tarpeet tulevat muuttumaan tulevaisuudessa. Esimerkiksi dieselin sijaan tankataan kaasua ja sähköä, etähallinta tekee tulemistaan, robotiikka ja dronen käyttö lisääntyvät ja vesivahingoilta suojaava CAFS-sammutustekniikka yleistyy – näin muutaman mainitakseni.

Kun koneet sammuvat töissä, mitä teet vapaalla? 

Työn vastapainona tykkään puuhailla kodin kunnostuksen sekä kasvien parissa. Olen intohimoinen puutarhuri ja sainkin asuntokaupoissa suuren pihan perattavaksi. Puolisoni on kuljetusyrittäjä, ja 9-vuotiaan poikamme harrastukset pitävät meidätkin liikkeessä. Meillä asuu myös innokkaita kalastajia – parasta on, kun voimme napata vanhan amerikan auton tallista ja kurvata ahvenapajille kesäpäivää viettämään!